Virágéknál ég a világ…


Akárhogy is nézzük, az ember jön-megy és ezt az észrevesz. Nem hiszem, hogy csak nekem van olyan érzésem, hogy a lepukkanás útján halad kies kis Erzsébetvárosunk, még akkor is, ha a választások előtt rohamtempóban kezdődtek el itt-ott látványos felújítások. Hát most valaki adjon nekem erre értelmes választ: MIT világít meg ez a lámpa??
Mondjuk, ha megnézzük jobban a képet, akkor már semmit, mert a kábele le van vágva. És ha jobban megnézzük, akkor láthatjuk,k hogy ez valószínűleg azon mozgásérzékelős lámpák egyike, amiket még a Hunvald-féle önkormányzat alatt helyeztek ki nagy számban társasházak kapualjaiba, a biztonság növelése érdekében.
A mozgásérzékelő lámpák működése azért lássuk be, egyrészt nehezebbé teszi idegenek bejutását, másrészt meg jelentő biztonságot nyújt az ott élőknek ezzel, úgy, hogy ha este érnek haza akkor még ráadásul világosban tehetik ez. Pontosan mint amikor hazaérünk, és felkapcsoljuk az előszobában a lámpát.
Ha működnek…                                          
De ha nem működnek, akkor nyilván nem…
És ha nem is működnek, csak egy romos házfal fölött állnak mintegy mementóként, akkor el lehet gondolkozni azon, hogy mi pozitívum van abban, ha lerombolunk sok mindent csak azért, hogy bizonyítsuk, nem volt jó amit az elődünk csinált.
De.. jó volt..
És most meg nem jó…
Ezen lehet gondolkozni…