Kitört a tavasz! Szaporodnak a kutyák és a kutyagumik!



Itt a március, mondhatjuk, hogy kitört a tavasz, az emberek egy része pólóban a másik része még bundabugyiban járkál az utcákon. De van még valami, amit így tavasszal nagyon is látunk a hétkerben, mégpedig  a megszaporodó számú kutyusokat, azok „csomagjaival” egyetemben, bár az ebek nem hordanak általában sem pólót, sem bundabugyit – kivétel azt a néhányat amelyik mégis:)

Gondolom, hogy az időjárás és a kutyusok sétáltatás igénye egyenesen arányosan nő a tavaszi első melegebb órák bekövetkeztével. Vagy az lehet még, hogy a napsütésben feltűnik az egyre szaporodó végtermékek darabszáma… De egy dolog bizonyos, szaporodnak…


A kerület egyik első olyan programja, aminek lelkes híve voltam, a minden sarokra egy kukát volt, ami aztán kiegészült azzal, hogy olyan utcai szemetesek kerültek kihelyezésre, amiknek a fele a szemét lerakására szolgált, a másik oldala viszont a kutyakaki összeszedésére..
(ilyen fotót már tettem fel ide egyet, most megismétlem, mert az ismétlés a tudás anyja!)




 mert a kutyagumi bizony fertőző és veszélyes hulladéknak minősül – ezt akkor nagyon megjegyeztem. A kutyafuttatók szépen kiépültek, és mindegyiken volt kutyakaki felszedésére szolgáló tasak, valami blöki csomag vagy micsoda, amit ingyen adtak a gazdiknak.

Na ma nem találtam ilyet, pedig két kutyafuttatónál is elsétáltam.

De ilyet találtam nem keveset:S

 

Hát most őszintén, ez olyan nagy összeg, hogy ne vigyázhatnánk jobban magunkra, az egészségünkre, a tisztaságra?? Önkori, önkori, hol voltál???

Néhány példa a betegségekre:

Fertőzések melegágya a kutyaürülék:  A kutyák ürüléke ugyanis milliónyi olyan élősködőt (parazitát) tartalmaz, melyek az emberre is veszélyes fertőzéseket terjesztenek. Ezek, az állatról emberre terjedő megbetegedések az ún. parazitás zoonózisok közé tartoznak. Egy hazai felmérés szerint 3 kezeletlen kutyából legalább 1 ürülékében kimutathatók a féregpeték, a 3 hónaposnál fiatalabb kölyökkutyák pedig majdnem 100%a fertőzött orsóféreggel. http://www.vital.hu/themes/sick/kutya2.htm

Akár vakságot is okozhat a kutyapiszok: Sokan hiszik azt bizonyos betegségekről, hogy velük nem fordulhat elő. Ilyenek a zoonózisok, a paraziták okozta, állatról emberre terjedő betegségek is: kevesen ismerik a valós veszélyt, ami pedig mindenkit, még az állatot nem tartókat is fenyeget. (http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/akar_vaksagot_is_okozhat_a_kutyapiszok/20050927154608)

A kutyaürülék veszélyei – hogyan kerüljük el a fertőzést?: Tudtad-e, hogy a kutyaürülék okozta fertőzéseknek leginkább a gyerekek vannak kitéve? Amikor nyilvános helyen sétáltatod kutyádat, nagyon fontos mindig összeszedni az ürülékét, de ugyanilyen életbevágóan fontos megtenned ezt a saját udvarodon is. Amellett, hogy nem szép látvány, tudod-e, hogy te és gyerekeid különféle fertőzéseket kaphattok a kutyagumitól? (http://www.haziallat.hu/kutya/gondozas/kutyaurulek-veszelyei/3267/)